Agrárgazdasági beruházásokhoz nyújtott támogatást a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium több rendeletében meghatározott célokra kiírt pályázati felhívásokban rögzítettek alapján nyújtotta.

Az agrárberuházások támogatási rendszere 2004. május 1-től megváltozott, jelenleg a beruházások megvalósításához rendelkezésre álló európai uniós források elnyerésére a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által működtetett programok keretében kerülhet sor.

Az 1993. január 1-jétől 2004. május 1-jéig terjedő időszakban meghirdetett, hazai költségvetési előirányzat terhére odaítélt, a mezőgazdasági termelés korszerűsítését szolgáló beruházási támogatások felhasználása jogszabályban előírt feladatait, az utómunkálatokkal kapcsolatos tevékenységet a megyei kormányhivatalok Földművelésügyi Igazgatóságának szervei és a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából eljáró Magyar Államkincstár együtt végzik.

Fontos kiemelni:

 

A támogatási okiratban / támogatási szerződésben meghatározott kötelezettség lejárta után kérhető a támogatás fedezeteként bejegyzett jelzálog törlése

 

A 2003-as, 2004-es mezőgazdasági támogatási szerződésekkel összefüggésben bejegyzett jelzálog törlésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága rendelkezik hatáskörrel, a korábbi mezőgazdasági támogatási szerződésekkel összefüggésben bejegyzett jelzálog törlésére a Magyar Államkincstár Állampénztári Irodái rendelkeznek hatáskörrel.

Szerző: Illés Angéla  2012.03.06. 18:57 Szólj hozzá!

Címkék: magyar államkincstár agrárgazdasági beruházás jelzálogtörlés

A bejegyzés trackback címe:

https://illes-angela.blog.hu/api/trackback/id/tr394293653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása