Néhány esetben problémát jelenthet, hogy egy adott pályázathoz a Kedvezményezett javára milyen tartalommal fogad el bankgaranciát a támogató, illetve a pályázat kezelője. Ehhez lehet minta az alábbi bankgarancia (természetesen ez pályázatonként és bankonként változhat).

 

… Bank

Cím:

Garanciaszám:

 

BANKGARANCIA NYILATKOZAT

fizetési garancia vállalására

 

A … Bank (székhely: …, cégjegyzékszám: …, KSH szám: …, adószám: …, pénzforgalmi jelzőszám: ….) (a továbbiakban: Garanciavállaló) visszavonhatatlan garanciát vállal a

 

Cégnév:                        

Székhely:

Cégjegyzékszám:

KSH szám:

Bankszámlaszám:

(a továbbiakban: Ügyfél vagy Megbízó) megbízása alapján:

 

Cégnév:            

Székhelye:        

Törzsszám:

Adószám:         

 

(továbbiakban: Kedvezményezett) javára a … jelzőszámon benyújtott pályázattal összefüggésben elnyert vissza nem térítendő támogatásra a „….” elnevezésű projekthez kapcsolódóan megkötendő szerződése alapján (a továbbiakban: Alapjogviszony) keletkező fizetési kötelezettsége és járulékai teljesítéséért, legfeljebb

 

… Ft

azaz … forint erejéig.

 

A Bank tudomásul bír arról, hogy a Kedvezményezettet jelen bankgarancia-nyilatkozatból eredő igények érvényesítésekor a … (a továbbiakban: Közreműködő Szervezet) képviseli.

 

1)      A garanciavállalás kezdő időpontja:

2)      A garanciavállalás végső lejárata:

3)      A Garanciavállaló visszavonhatatlan kötelezettséget vállal, hogy a Közreműködő Szervezet cégszerű aláírásával ellátott első – a Garanciavállalóhoz benyújtott – írásbeli felszólítására az igényelt összeget a Megbízó és a Kedvezményezett közötti jogviszony vizsgálata nélkül kifizeti. Az írásbeli felszólításnak tartalmaznia kell utalást a bankgarancia vállalás tényére, illetve a Közreműködő Szervezet nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy az Ügyfél az Alapjogviszonyban vállalt fizetési kötelezettségét nem teljesítette.

4)      Az írásbeli igénybejelentést a Közreműködő Szervezet a Garanciavállalónál bejelentett módon köteles aláírni. Amennyiben a Közreműködő Szervezet a Garanciavállalónál nem rendelkezik bankszámlával, úgy az írásbeli igénybejelentésen szereplő aláírásokat köteles közjegyzővel vagy számlavezető bankjával hitelesíttetni.

5)      A Garanciavállaló kizárólag postai úton, Swiften vagy személyesen a ... Bank címére kézbesített eredeti igénybejelentés alapján teljesít fizetést. Más számlavezető bank által hitelesített írásbeli igénybejelentést a Garanciavállaló kizárólag a hitelesítést végző hitelintézeten keresztül fogad el. A Bank nem fogad el telefonon, telefaxon, telexen keresztül történő lehívást.

6)      Az igénybejelentésnek legkésőbb a 2. pontban meghatározott végső lejárati napon délután 16 óráig a Garanciavállalóhoz meg kell érkeznie. A határidő lejárta után bejelentett igényt a Garanciavállaló teljesíti. A Közreműködő Szervezet igénybejelentése alapján a Garanciavállaló 3 banki munkanapon belül fizet.

7)      A Garanciavállaló által a jelen bankgarancia alapján teljesített fizetések összegével a jelen bankgarancia alapján igénybe vehető összeg automatikusan csökken.

8)      Jelen bankgaranciából eredő fizetési kötelezettség semmilyen címen át nem ruházható, az kizárólag az előzőekben megjelölt fizetési kötelezettség biztosítására szolgál.

9)      A Garanciavállaló jelen bankgaranciából származó kötelezettsége a lejárat előtt kizárólag abban az esetben szűnik meg, amennyiben a jelen garancianyilatkozat eredeti példánya a garancia lejáratát megelőzően a Garanciavállaló birtokába visszakerül, vagy a Kedvezményezett vagy a Közreműködő Szervezet írásban kijelenti, hogy lemond a jelen garancianyilatkozatban foglalt jogairól, a továbbiakban a garanciára nem tart igényt, és mentesíti a Garanciavállalót a kötelezettségvállalása alól.

10)   A jelent bankgarancia jogviszony tekintetében a magyar jog az irányadó, a jelen bankgaranciában nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény rendelkezéseit kell alapul venni.

 

A jelen bankgarancia nyilatkozat egy (1) eredeti példányban készült és kettő (2) számozott oldalt tartalmaz.

 

…, 2012. …

Szerző: Illés Angéla  2012.03.06. 19:02 Szólj hozzá!

Címkék: pályázat bankgarancia minta

A bejegyzés trackback címe:

https://illes-angela.blog.hu/api/trackback/id/tr134293663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása